Browse Category by Finance
Finance

Obračun DDV mora biti neoporečen

Podjetnik, ki se pri svojem delu ne ukvarja z računovodstvom, naj se ne loteva tega dela sam. Nekdo, ki ne poznava področja namreč lahko zelo hitro naredi napako. Napačno izpolnjeni obrazci ali napačen izračun vas lahko stane ogromno. Kazni, povezane z davki, so lahko vrtoglavo visoke.

Izplača se, da obračun DDV opravi strokovnjak z ogromno izkušnjami, kot ga najdete tukaj: https://www.moje-racunovodstvo.si/obracun-ddv. Tak izziv obračun DDV predstavlja zaradi narave računovodske zakonodaje. Ta se namreč redno in pogosto spreminja. Računovodje morajo za obračun DDV ostati v koraku s spreminjajočimi se zakoni. To pomeni spremljanje predpisov najmanj vsak teden. Bolje se je navaditi na redno spremljanje, saj vas lahko predrago stane, če prezrete novosti.

Continue Reading
Finance

Varčevanje je pomembno tudi za našo starost

Ljudje se odločamo za številna varčevanja. Nekatera med njimi so tesno povezana tudi z življenjem v naši prihodnosti. Ena od takih oblik varčevanja je tudi rentno varčevanje. Tovrstno varčevanje je močno povezano z našo starostjo. Strokovnjaki ga nam močno priporočajo, saj z njim lahko dosežemo brezskrbno življenje v zadnjem obdobju svojega življenja.

Continue Reading

Finance, Zanimivosti

Višje globe za prehitre in opite voznike

Preprosteje do registrskih tablic in redkeje na tehnične preglede – Še naprej »popust« pri takojšnjem plačilu globe. Novi zakon o varnosti cestnega prometa, ki ga je državni zbor sprejel prejšnji teden, bo začel veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu, toda uporabljati ga bomo začeli šele v začetku prihodnjega leta. Včeraj so nekaj najpomembnejših novosti predstavili na tiskovni konferenci notranjega ministrstva.

Po novem bodo višje sankcije za prometne prekrške v skladu z določili novega zakona o prekrških. Glede na to, da so bili v preteklosti prekrški kar dve tretjini zadev pri sodnikih za prekrške, je bilo sprejetje novega zakona o varnosti cestnega prometa nujen pogoj za uresničitev ciljev, opredeljenih z novim prekrškovnim pravom. Višji policijski inšpektor, je med razlogi za povišanje glob za prometne kršitve izpostavil vsaj dva. V zakonu o prekrških se je spodnja meja kazni dvignila s pet na deset tisoč tolarjev, zato je bilo treba temu primerno zvišati tudi najnižje globe.

Continue Reading

Finance, Marketing, Zanimivosti

Finance 21. Stoletja

V sodobnem svetu, se na poslovnem in finančnem področju dogajajo ogromne spremembe. Delnice, obveznice, krediti, nakupi, prodaje itd. So postali naša stalnica v sodobnem življenju. Vse se nekako vrti v zraku, nič oprejemljivega pa vseeno vrednega bogastva. Naš svet postaja virtualen in temu mislim, da se ne moremo izogniti. Vse poteka preko računalnikov oz. Interneta, sedaj lahko še položnice plačujemo preko interneta, kar je vse prej kot slabo, ampak osnovne stvari, kot je bilo naprimer plačevanje položnic, je sedaj izumrlo. Vse poteka hitreje, celoten svet in vsi ljudje na njem smo programirani, da delamo v najvišji prestavi, dokler le lahko. Potem nas invalidsko upokojijo, ker se nam malo »utrže« ali pa se kako drugače fizično poškodujemo in nismo več uporabni za stroj, ki melje vse pred seboj.

Continue Reading

Finance

Priljubljenost feng šuija

Poslovneži od Bangkoka do Pekinga posvečajo vse več pozornosti načelom feng šuija, tako da vlagatelji z Zahoda najemajo njegove mojstre, da bi ugodili poslovnim partnerjem in domačinom, zaposlenim v teh podjetjih.

Po besedah predstavnikov združenja feng šuija ta filozofija predpostavlja, da ljudi in njihovo okolje obdaja nevidna energija, imenovana či. Ta se premika kot veter, toda lahko se začne vrtinčiti in obmiruje kot voda, kadar pred čim zastane. Svetovalci za feng šui naj bi znali ustvariti prosto pot energiji či in umakniti tisto, kar jo ovira.

Continue Reading