Kakšen računalniški ekran kupiti?

Tehnologija

LCD led monitor je trenutno najboljša izbira, če se odločate za nakup računalniškega ekrana. Ponuja pač največ za svoj denar in omogoča vse tisto kar pričakujemo od dobrega monitorja. Ponujajo namreč drugačno možnost osvetlitve. Kot pove že njihovo ime, so osvetljeni z led tehnologijo. To pa je tudi glavna razlika, ki jih ločuje od običajnih LCD računalniških ekranov. A ta razlika je vsekakor bistvena. Led tehnologija namreč prinaša ogromno prednosti, zaradi česar postaja vedno bolj priljubljena tudi pri računalniških ekranih in televizijah.

LCD led monitor ima številne prednosti

Tisti, ki računalnik pogosto uporabljajo, vedo, kako pomemben je kakovosten ekran. Pred njim namreč preživijo ogromno časa, zato ni vseeno, kakšen je. Od njegove kakovosti je odvisno tudi to, kako zelo bodo med delom obremenjene naše oči. Če vas te pri delu večkrat pečejo, se lahko vzrok skriva tudi v slabem računalniškem zaslonu. Prav zato se ljudem, ki veliko uporabljajo računalnik, gotovo splača investirati v dober LCD led monitor (https://anni.si/racunalnistvo/monitorji/). Takšen računalniški monitor ima namreč veliko različnih prednosti v primerjavi z drugimi vrstami podobnih izdelkov. Naj vam naštejemo le nekaj najpomembnejših lastnosti, zaradi katerih se vam splača odločiti za nakup:

– omogoča širši barvni razpon

– nudi bolj realistične barve

– načeloma omogoča boljši vidni kot

– omogoča odličen dinamičen kontrast

– je lahko izredno ozek in lahek

– se občutno manj segreva

– je veliko bolj ekološki

– omogoča večjo zanesljivost

Na kaj je še treba paziti pri nakupu monitorja?

Poleg samih tehničnih lastnosti je pri izbiri računalniškega ekrana vsekakor najbolj pomembna njegova velikost. Kupite največji monitor, ki si ga lahko privoščite! Na velikem zaslonu je namreč delo precej lažje opravljati. Seveda pa je poleg velikosti bistvena tudi ločljivost – tudi ta mora biti čim večja. Zelo praktično je tudi, če se da monitor nastavljati po višini, saj ga boste lahko tako prilagodili višini svojih oči. Tako bo manj obremenjen tudi vrat, kar je pri sedečem delu zelo pomembno. Pri tem pa ne pozabite še na mizo in stol primerne višine, saj sta ta dva kosa pohištva bistvena za to, da boste vaš nov računalniški zaslon lahko nemoteno uporabljali.

Zunanji trdi diski – potrebujete zunanji trdi disk za shranjevanje vaših podatkov?  Preberite več …

Etui za telefon. Kljub svoji praktičnosti so te tehnološke napravice izredno občutljive in krhke, saj jih lahko doletijo padci, vdori vode in številne druge strukturne poškodbe. Preberi več …

Similar Posts: